Omschrijving door de eigenaar:


Boef is een lieve hond voor zijn gezin en baas. Hij is goed zindelijk, gek op autorijden en kan prima paar uur alleen zijn.  Hij is wat waaks tegenover vreemden. Hij blaft als de bel gaat of geklopt wordt, maar hij blaft verder weinig. Hij heeft een hekel aan de stofzuiger, daar kan hij soms tegen blaffen.

Boef hecht zich goed aan zijn baasje en gezin. Hij luistert redelijk goed en kan gezellig bij de familie zitten of wat spelen met kinderen. Hij kan wat bedelen om eten als er gegeten wordt of met zakjes wordt gekraakt, dus eten wegleggen. Wij gaan niet op bedelen in en zeggen hem soms "af" te gaan als hij blijft zeuren. Dat gaat goed. Hij laat zich verder makkelijk aaien, ook als hij aan het eten is. Hij kent "zit", äf", "blijf" (maar dat laatste volgt hij niet altijd goed op) en "hier". Wij hebben ook "plaats" geleerd, wat hij denk ik nog niet of niet meer kende.

Toen wij hem kregen 1,5 jaar geleden, blafte hij nooit, ook niet als er bezoek kwam of gebeld werd, maar dat doet hij dus sinds een jaar wel. Hij blaft weinig, maar wel op die momenten. Het helpt wel als je hem erin begeleidt, bijv. vraagt plaats te gaan en stil te zijn. Hij is ook waakser geworden; met vreemden moeten wij hem in de gaten houden of bij ons houden totdat we denken dat hij gewoon kan snuffelen, want hij kan onrustig gedrag vertonen, iemand volgen, een strategische plek in de ruimte kiezen of naar de enkels happen. Met bekenden doet hij dat niet snel.
's Nachts/in het donker is hij denk ik nog iets waakser dan overdag. Hij kan ook alert reageren op mensen met capuchons of muts.
Hij heeft 2x keer een vriend en een vriendin van mijn zoon gebeten toen hij met ze samen thuiskwam 's nachts. Een blauwe plek, geen bloed.

Boef kun je vrij goed meenemen in verschillende situaties, maar je moet wat afstand houden van  andere honden. Wij zijn wel met hem in de trein geweest en de kinderen met hem het schoolplein op. Op de camping vond hij het wat moeilijker, het waakse trad weer op; blafte naar voorbijgangers die te dicht bij kwamen en hapte een keer onverwacht in de voet van een vriendinnetje van mijn dochter.

Andere honden vinden hem vaak een beetje eng, behalve de stoere en kalme honden.

Ik denk dat Boef net wat meer duidelijkheid nodig heeft dan wij kunnen bieden; we zijn een wat vrijer of "rommeliger" gezin misschien met inloop van mensen. Sociale openehid vinden wij belangrijk. Ik denk dat dat hij bijv. een kleiner gezin met beperktere wisselingen van mensen kan, of wel een groter gezin, maar dan wel met een hele duidelijke baas. Ervaring met honden is eigenlijk erg gewenst. En/of dat iemand er feeling voor heeft en meer tijd heeft om te investeren in hem, dus met hem te trainen en hem te begeleiden met bezoek, evt. in het buitengebied met hem kan lopen. Ideaal zou zijn een erf waar hij lekker kan rennen, met een duidelijke baas. Maar minder ideaal kan ook, in een dorp bij een ervaren hondeneigenaar of een gezin met een heel duidelijke baas.

Voor Boef zoek ik iemand met ervaring met (liefst grote) honden. Duidelijke grenzen bij de eigenaar en een vaste persoon die zijn eerste baas is. Zin om aandacht te besteden aan het opbouwen van een relatie met de hond, bijv. d.m.v. training en wat kennis over het ras, want ik denk dat die echt kansen kan hebben en kan groeien.

Door de eigenaar wordt er een vergoeding gevraagd.
Boef
Naam: Boef
Leeftijd/Geboortedatum: van augustus 2016
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Stamboom: Nee
Schofthoogte: ca 63 cm
Leeft: Binnen
Krijgt de jaarlijkse entingen: Ja
Wordt ontwormd: Ja
Er zijn HD of ED fotos gemaakt: Nee
Heeft chronische aandoeningen: Nee. Hij heeft een paar maanden geleden een huidbobbeltje gehad dat is verwijderd. Het bleek een goedaardige tumor, maar die had bij laten zitten misschien kwaadaardig kunnen worden.
Is gesteriliseerd / gecastreerd: Nee
Kan met kinderen tot 12 jaar: Ja
Kan met kinderen vanaf 12 jaar: Ja
Kan alleen thuis blijven: Ja. Hij gaat volgens mij liggen en rusten. Nooit iets geks meegemaakt, niets kapot gemaakt oid. Alleen moet je geen eten op enigszins bereikbare plekken laten liggen.
Kan mee in de auto: Ja. Hij vindt het heerlijk, springt er enthousiast in en gaat meestal lekker liggen of zitten rondkijken.
Gedrag aan de lijn: Boef loopt goed aan de lijn. Is het helemaal gewend. Hij trekt weinig. Hij is aan de lijn alleen  wat meer gespannen en waakser naar ander honden dan los, maar met de meesten gebeurt er niks.
Wel vind ik dat hij laatste tijd wat meer gespannen lijkt aan de lijn met andere honden en dat bij los lopen wat sneller wild/aanvallend lijkt te reageren dan toen wij hem net hadden.
Kan los van de lijn: Wij laten hem op stukken zonder ander honden die overzichtelijk zijn nu en dan los lopen, want hij geniet erg van de beweging. Meestal kijkt hij goed om of je er nog bent. Maar hij kan soms wat ver weg gaan als je niet oplet, dus op tijd terug roepen. Als hij een konijn of vogel ziet, wil hij er achteraan en luistert hij niet goed meer. Mogelijk heeft hij wat extra training op commando's nodig om dit goed te kunnen blijven doen.
Kent basiscommando's Ja
Is zindelijk: Ja
Is waaks: Ja
Kan in huis met:  
  Honden Nee
Katten Ja
Andere dieren Nee
Reageert zo (buiten) op:  
Honden Boef is niet gewend met andere honden en kan niet met andere reuen. Met wat grotere en rustige teefjes gaat het vaak aardig en soms met goed gecontroleerde en kalme reu ook, in elk geval voor een kort moment. Ik weet niet zeker of hij beter zou kunnen leren omgaan met ze. Maar in het park gaat het even als de honden niet bang voor hem zijn en rustig reageren.
Katten Hij is gefascineerd door katten. Hij woonde met 2 katten bij de vorige eigenaar. Hij wil er zeker achteraan, maar heeft ook wat ontzag voor de felle exemplaren.
Vogels Als ze fladdedern en geluid maken wil hij er heen. Maar we kunnen ook langs sloten met eenden en meerkoeten in het water lopen, waar hij niets op uit doet.
Andere dieren Wilde konijnen, hazen en reeŽn zal hij achteraan gaan als hij losloopt. Maar aan de lijn is er niks aan de hand. Hij is nieuwsgierig naar schapen, kun je hem niet bij loslaten. Koeien en paarden ook nieuwsgierig, maar ik weet niet hoe hij er los op zou reageren.
Mensen / kinderen Gedrag naar kinderen : Meestal geen problemen in het openbaar. Wel onbetrouwbaarder als hij het terrein als zijn territorium beschouwt. Met kinderen is hij meestal vriendelijker dan volwassenen.
Gedrag naar bekende /onbekende mensen :
Boef is meestal vriendelijk naar mensen buitenshuis. Maar met onbekende mensen binnenshuis moet je hem goed begeleiden. Toen wij hem 1,5 jaar gelden voor t eerst ontmoetten, was dat niet zo. We konden hem de eerste keer meteen aaien in huis en bij hem zitten. Maar het waakse is bij ons teruggekomen.
Heeft angst voor / moeite mee: Stofzuiger, soms een beetje voor grote brommende voertuigen of schoonmaakwerktuigen buiten maar niet sterk.
Er zijn bijt incidenten geweest: Ja
Er is ooit een gedragsdeskundige
of gedragstherapeut geraadpleegd
Nee
Gedrag bij de trimmer: Zelfde als bij dierenarts, hij laat zich goed trimmen.
Gedrag bij de dierenarts: Prima, hij werkt mee, kijkt wel goed wie er is, maar geen problemen gehad.
Aanvulling gedrag Niet teveel eten geven, hij is sinds enkele maanden bij ons op dieet, want hij kwam rap aan, omdat we teveel brokken en soms stukje worst gaven.
De hond vindt het leuk om: Achter ballen aanrennen en ze dan verstoppen, hij brengt ze niet bij je. Hij is gek op stokken uit het water trekken, grote bomen ook. Knagen op stokken. Hij houdt ook van "bijt"spel, mijn zoon van 15 laat hem wel eens in zijn arm happen en dat vindt hij leuk, er gaat niks mis.
Hij is gefascineerd door rijdende treinen, trams en bussen.
Contact:

info@bouviersupporters.nl


Heeft u belangstelling voor deze hond of wilt daar meer over weten dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met:

Paulien op 06 17367039Heeft u interesse in deze hond? Vul dan dit aanmeldformulier in.

Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022