Bestuur

Voorzitter:Jantina Oltwater.

Ik ben geboren en getogen in de prachtige Ster van Twente!
Ons motto thuis was: een hond hoort bij het gezin en die zijn er dus ook altijd geweest.
Toen ik op mijn 20e uit huis ging moest er dus ook direct een hond komen. Dat werd een Grote Munsterlander van 1 jaar oud. Aan een boom in het bos achtergelaten en ernstig verwaarloosd en vermagerd opgevangen door het plaatselijke dierenasiel Brammelo. Wat moest die lieve jongen veel leren, zijn zelfvertrouwen moest ook enorm opgekrikt worden. Na heel veel tijd, aandacht, liefde en energie is dat gelukt. We hebben er een tophond aan gehad. Helaas is hij niet oud geworden, met 7 jaar werd botkanker ontdekt en konden we hem niet langer laten lijden. Dat we GEEN jachthond weer wilden was duidelijk, wonend in het bos met veel langoren is dat gewoon geen goed plan, geloof mij.

Na veel lezen en zoeken besloten we dat het ras Bouvier zeker bij ons zou kunnen passen. Al snel kwam blonde pup Joy…….een ontzettende donderstraal. Ze had alleen 1 groot probleem, VERLATINGSANGST. Na enig advies te hebben ingewonnen kwam binnen het jaar een zwarte pup reu Jim. En weg was de verlatingsangst…. Dikke vrienden werden het. Op een gegeven moment kregen beiden hartproblemen. Jim overleed op 10 jarige leeftijd aan een hartstilstand. Dat er weer een hond bij moest komen was duidelijk. We verloren ons hart aan Reza, een oudere pup van 15 weken. Reza was bij de fokker gebleven omdat ze als fokteefje zou dienen. Maar door ziekte van de baas was het toch verstandiger om afstand van haar te doen. Reza heeft nog een paar goede tips van Joy meegekregen, ze hebben nog 3 maandjes samen geleefd en toen moesten we het besluit nemen om Joy ( bijna 12 jaar) in te laten slapen, ze was zo verzwakt….. En toen was Reza alleen en verdorie, weer hadden we een hond met verlatingsangst.
Binnen het jaar kwam daar dus Blonde Knuffelbeer Zandor bij. Wel een pup, want 1 puber in huis vonden we genoeg. En laten we eerlijk zijn… wat is er nou leuker dan 1 boef……………… juist ………2 boeven! En dit setje is nog gekker met elkaar dan ons vorige setje, totaal verliefd, zeg maar (als er een bruiloft komt laat ik het weten J).
Inmiddels kan ik dus zeggen dat ik ruime bouvierervaring heb. En alle 4 de bouviers zijn totaal verschillend van karakter en allemaal vergen ze een andere aanpak. Je leert er veel van, ook van alles wat wij nu met de Stichting Bouviersupporters meemaken leer ik ontzettend veel. Van gedragsproblematiek tot verzorging tot gevalletjes op medisch gebied. Ik trim mijn honden zelf en heb inmiddels ook best al aardig wat klantjes waar ik de hond van trim.

Ik wilde altijd graag met dieren werken, maar vanwege een allergie was dat vroeger niet mogelijk. Inmiddels is de allergie bijna foetsie. De Stichting Bouviersupporters is een ontzettende verrijking van mijn leven en ik hoop dit nog heel lang te kunnen doen.Secretaris : Janny Mulder

Ik woon samen met René, Meyla en Utah in de Achterhoek.
Ik ben opgegroeid met allerlei soorten honden, paste vaak op de hond(en) van vrienden en bekenden  en heb op mijn werk zelfs elke week een dag een oppashondje. Een eigen hond verzorgen was een grote wens, waarvan wij dachten dat die niet te verwezenlijken was . Via facebook kwam ik in contact met Jantina. Op haar pagina kwamen regelmatig boeiende foto’s en verhalen langs van haar bouviers. Na goed overleg met Jantina hebben wij ons opgegeven om een bouvier een nieuw thuis te geven. Tja en toen stond Fientje op de site. We hadden aangegeven graag een reu te willen van 3 of 4 jaar oud echter haar foto was voldoende om ons over te halen om naar België te rijden en haar uit het asiel mee te nemen. Helaas was Fientje zo ziek dat wij haar na 2 maanden  dokteren in hebben moeten laten slapen. Heel verdrietig,  maar we waren wel besmet met het ‘virus’. 
Toen kwam Meyla via Bouviersupporters voorbij. Haar foto was niet iets waar we voor vielen maar op basis van omschrijving besloten om kennis te gaan maken (ondanks dat het geen reu was).  Sindsdien hebben wij een beschermende maar ohh zo lieve en trouwe bankhanger…
Omdat wij het idee hadden dat Meyla zich soms wat verveelde (gaten graven etc.) besloten om via Bouviersupporters te zoeken naar een vriendje voor Meyla.  Sinds maart 2014 hebben wij een nieuw familielid. Nu een mannelijke blonde onbezonnen maar wederom zo’n lieve variant… Utah (voorheen Roan).  In aanvang was het nog een strijd wie de baas was, ondertussen gaat het een stuk beter en zien ze elkaar zowaar als speelkameraad . Ik (en mijn partner ook hoor) zijn erg blij dat wij de honden een nieuw thuis hebben mogen geven.

Omdat ik vind dat meer bouviers een fijn (nieuw)thuis verdienen heb ik besloten om me aan te melden als secretaris van de stichting Bouviersupporters.  Ik hoop dat ik middels de secretariële ondersteuning kan bijdragen tot vele gouden mandjes. 

Tot ziens bij een van de activiteiten van Bouviersupporters!!Penningmeester: Dorine Wijfjes

Ik ben vanaf de oprichting in oktober 2009 betrokken bij de Bouviersupporters.
Naast dat ik Penningmeester ben houd ik mij bezig met het ontwikkelen en het up to date houden van de website.
Mijn eerste eigen hond, in 1983, was een Bouvier. Op dit moment hebben wij even geen bouvier meer, wel een grote poedel en een klein dwergpoedel-dwergschnauzer kruisinkje.


Adviseur

Diergeneeskundig adviseur: Drs. Anoek Schipper

Mijn naam is Anoek Hoogendoorn-Schipper en ik woon en werk in Haaksbergen sinds 1998. Samen met mijn man ben ik werkzaam als dierenarts bij Paardenkliniek “De Watermolen” in Haaksbergen, waar ik voor de gezelschapsdieren verantwoordelijk ben.
Als ik niet werk ben ik heerlijk thuis op de boerderij bij onze inmiddels vier kinderen, waarvan de oudste nu 5 jaar oud is en de jongste 2 maand. Verder hebben wij naast ons kwartet nog twee honden en drie katten, een pony en een paar paarden en ben ik vaak op stal of in het bos te vinden met het hele circus.
Via de praktijk leerde ik Jantina en haar boeven Jim en Joy kennen en na veel  avonturen met dit tweetal in de praktijk was ik inmiddels ook fan van het ras geworden.  Toen ze me vroeg om deel uit te maken van een groep enthousiaste mensen die bouviers herplaatsen zei ik met veel plezier ja.
Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de bouviersupporters  en hoop vanuit mijn achtergrond daar een goede rol in te kunnen vervullen.


Juridisch adviseur: Mr. Alex Stobbe

Mijn naam is Alex Stobbe, ik ben jurist en woon samen met mijn echtgenote, bouvierreu Darius en poes Fiene in Oosterhout[NB].

In mei 2010 moesten wij onze dertienjarige bouvierreu Bresto laten inslapen.
In ons verdriet konden wij ons niet voorstellen, dat wij weer een hond zouden nemen.
In augustus 2010 was het echter toch zo ver en gingen wij op zoek naar een wat oudere bouvier.
Na de nodige asielbezoeken en contacten via websites kwamen wij uiteindelijk via de NBC in contact met Jantina Oltwater van de Bouviersupporters.
Wat ons onmiddellijk opviel was de prettige en vertrouwenwekkende benadering.
Reeds begin september was er een bouvierreu, maar geen oudere hond, maar een dertien weken oude pup die dreigde over te schieten.
Dankzij Jantina zijn we toch gaan kijken en ja we waren onmiddellijk verkocht en hebben hem nog dezelfde dag meegenomen.
We hebben aan Darius een geweldige hond en genieten nog elke dag van hem.

In april 2011 vroeg de Stichting Bouviersupporters of ik hen bij een aantal juridische, fiscale en organisatorische zaken kon adviseren.
Gezien mijn positieve ervaringen was ik blij, dat ik wat terug kon doen.

Van het een kwam het ander en uiteindelijk heb ik een actieve rol kunnen spelen bij het voortbestaan en de doorstart van de Stichting Bouviersupporters.
Op 16 november 2011 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Stichting Bouviersupporters in de functie van secretaris.

De stichting ligt goed op stoom en is uitstekend in staat om haar taken te verrichten.
Bestuur en medewerkers vormen een hechte ploeg enthousiaste en ervaren mensen waarvan ik met veel plezier deel uitmaak.


Bert Smallenbroek Kynoloog

Ik ben Bert Smallenbroek en woon samen met Lina Maarhuis in Kolham.
Wij hebben 2 honden Famke, een Mechelse Herder teef (juni 2008) en Guust, een kruising tussen een Mechelse en Hollandse Herder (aug. 2011)

Ik heb een bedrijf op kynologisch gebied.
Mijn werk bestaat uit: Voorlichting, advies, begeleiding, training en therapie
Dit is mogelijk voor: Elk ras, alle leeftijden, voor huis, erf of sporthonden, pup, jonge hond, oudere hond of bij honden die zijn herplaatst.

Ik ben 24 jaar als postbode werkzaam geweest waardoor ik veel in contact kwam met honden.
In 1993 kregen wij onze eerste honden, Chef en Dino 2 Jack Russel reuen.
Door hun hebben wij ons verbonden aan een hondensportvereniging, vanaf dat moment begint een hobby zich te ontwikkelen, de hobby word een passie en resulteert in januari 2007 tot de oprichting van mijn eigen bedrijf. Sinds mei 2009 is Kynologie Kolham mijn werk.

Samenwerken met andere specialisten en het zelf actief zijn in de hondensport hebben een rijke ervaring opgeleverd in het gedrag van honden en hun bazen.

De kynologie is mijn hobby, passie en werk.

Ruud Stap Honden-gedragsspecialist

Sinds 2019 ben ik ( Ruud Stap) eigenaar van StapVoorHonden.nl door Canem Singula. Een honden-gedragsspecialist met meer dan 10 duizend uur ervaring en wekelijkse sessies met extreem probleemgedrag op het DOC Enschede.
Ik help mijn klanten om de probleemgedragingen van hun hond(en) te doorgronden en daar een passende oplossing voor te zoeken. Samen met jullie ga ik op zoek naar de oorzaak.
Tijdens het consult gaan we direct aan de slag, je krijgt handvatten, tips en adviezen waarmee je direct de weg inslaat naar een prettige en respectvolle verhouding tussen de hond en zijn omgeving.

Wil je meer weten kijk dan op de website, ongeacht het ras, de ernst van de situatie, het probleem, de situatie: “In bijna alle gevallen zijn ‘uitzichtloze’ probleemgedragingen om te buigen naar acceptabel gedrag. Als we maar willen inzien dat wij, de mens, de oplossing zijn”. 

Het succes van mijn aanpak kun je mede terugvinden op google, reviews.


De Medewerkers


Marian van Es. Bemiddeling, begeleiding en advisering

Ik kom uit Amsterdam en ben opgegroeid zonder honden. Toen ik mijn huidige man leerde kennen bleek hij een kruising Bouvier-Duitse herder van ca. 70 kg te hebben. Na het overlijden van deze hond besloten we geen hond meer te nemen, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en vanaf dat moment passeerden allerlei honden de revue. Van kruisingen, kleine hondjes tot Herders en Bouviers. Dit is al ruim 30 jaar zo. Vaak meerdere honden tegelijk samen met onze drie katten.

Uiteindelijk bleef onze liefde bij de Bouvier hangen. Juist door hun karakter. Daarom in 2005 zelf een “gelegenheidsnestje” gehad waaruit onze huidige Bouvier Chanel is geboren. Het is in al die jaren met alle honden niet altijd van een “leien dakje” gegaan, maar met een hoop geduld, tijd en investering kan ik met enige trots zeggen dat het vrijwel altijd lukt en wij zoveel hebben teruggekregen.

Mijn motivatie om iets te kunnen betekenen bij de Bouviersupporters is om te zorgen dat een Bouvier een goede baas krijgt en de baas een goede vriend voor het leven.Ruby Umlauf von Biberfort. PR en coördinatie voor- en na controle

Ik ben opgegroeid tussen de Bouviers en Cairn terriërs. Zo’n 3 jaar gelden hebben we via de Stichting Bouviersupporters een oude dame in huis genomen, Blondy van 11 jaar. Dat was mijn eerste ervaring met de stichting. Na anderhalf jaar hebben we Blondy moeten laten inslapen. We zijn blij dat we die lieverd nog even een mooie tijd hebben kunnen geven. Ondertussen was er een man en een oude stafford bij gekomen. De stafford overleed begin dit jaar. Even daarvoor las ik in het magazine dat de stichting op zoek was naar een secretaris. Het leek mij geweldig om bij zo'n mooi team te komen dat zich inzet voor Bouviers die door uiteenlopende omstandigheden op zoek zijn naar een nieuw huis. Kortom, het team was enthousiast en ik was enthousiast en mag het team komen versterken.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het begon te borrelen, sinds begin maart 2014 hebben we pup Janis die mogelijk ook bouviergenen heeft. Echter is dat nog een grote verrassing aangezien de moeder Rona een kruising is en de vader onbekend is. Janis heeft een goed leermeester aan de Cairn terriër Buck van 5 jaar.
Wie weet treffen we elkaar in de toekomst bij de activiteiten van de Bouviersupporters of hebben we op andere wijze contact.
Ik ben heel blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het herplaatsen van honden die het zo nodig hebben en een nieuwe kans verdienen!


Mascha Timmer. Bemiddeling, begeleiding en advisering

Mijn naam is Mascha Timmer en ik woon met mijn partner Johan in een klein boerderijtje in Schildwolde, provincie Groningen.
Op dit moment bestaat onze veestapel uit een Shetlander, Ouessant schaapjes, Nederlandse Landgeiten, Kune Kune varkens, konijnen, kippen en uiteraard honden!

Ik ben opgegroeid met bouviers, als peuter lag ik bij onze eerste bouvier Boeffie in de mand. Daarna kwam Barg, een mooie gestroomde boef die 12 is geworden. Toen de bouvier Bowie kwam, was ik op een leeftijd dat ik met haar op training mocht. Daar is mijn liefde voor de hondensport ontstaan. Toen ik uit huis ging bleef Bowie achter en hebben we onze huidige bouvier Cilke aangeschaft. Helaas hebben we op de dag dat we Cilke gingen halen, Bowie moeten laten inslapen. Een heel dubbel gevoel dus.
Ondertussen is Cil al behoorlijk op leeftijd, maar dat heeft ze zelf niet door! We hebben ook nog een Maltezer kruising, Kruimel en een Zwarte Russische Terriër, Mila. Door heel veel mensen trouwens gezien als bouvier.
Met onze honden heb ik bijna alle vormen van hondensport geprobeerd. Van pakwerk tot speuren en van behendigheid tot Rally-O. Zelf heb ik ook een aantal jaren gewerkt als trainer Gedrag en Gehoorzaamheid, Sociale Huishond en Behendigheid. Ook heb ik gewerkt als pakwerker op recreatief niveau. Op dit moment ben ik bezig met Nadac Hoopers met Mila en speur ik zo nodig met Cilke naar vermiste honden in de regio. Erg dankbaar werk. Samen met mijn meiden doe ik vrijwilligerswerk bij dementerende ouderen, we noemen het knuffeltherapie. Ook wandelen we 2 keer per maand met een groepje mensen met een verstandelijke beperking.
Het lijkt me een prachtige uitdaging om mooie matches te vinden tussen bouvier en baas.


Paulien van de Sluis. Bemiddeling, begeleiding en advisering

Ik zal me even voorstellen.
Ik ben Paulien van de Sluis 50 jaar. Getrouwd met Jan samen hebben we 3 kinderen (29-27-25) ,
3 bouviers en 4 katten.
Ik ben 20 jaar werkzaam geweest in de zorg en nu zorg ik alleen nog voor de huisgenoten.
Ik ben opgegroeid met dieren voornamelijk honden. In mijn hele jonge jaren hadden we 2 poedeltjes. Tot ik 12 was en we een Bouvier erbij kregen die de motorzaak moest bewaken. In de zaak waakte hij en was er niet langs te komen, maar ik nam hem regelmatig mee om te wandelen. Dat was het moment dat ik verkocht was aan het ras Bouvier.
Toen ik 18 was kreeg ik mijn eerste eigen Bouvier van Jan (Argos) een geweldige zwarte reus. In de jaren erna zijn de kinderen geboren en samen met de Boef opgegroeid. Hij is 10 jaar geworden.
We hebben een tijdelijk uitstapje gemaakt naar een klein hondje, omdat dat iets makkelijker was achter in de auto aangezien ze altijd meegingen. Uiteindelijk zijn het er 3 geworden en allemaal zo ronde de 16 jaar geworden.

Toen 2 van de 3 kort na elkaar overleden waren hebben we ons aangemeld bij de Bouviersupportes voor een boef en daar kregen we gauw bericht van.
We kregen Bob een zwarte reus die toen 5 jaar was. Een jaar later belde Jantina dat ze een blonde teef in de bemiddeling had. Die hebben we ook opgehaald.

Ruim een jaar later kregen we een nestje van 7 pups, daar zijn er 2 van bij ons gebleven. Zandor (had een hartafwijking, is er overheen gegroeid) en Roza en ja ze zijn vernoemd naar de boeven van Jantina.
2 van onze pups moesten herplaatst worden, bij een ervan heb ik bemiddeld.
Bob is helaas in maart 2017 overleden op 11 1/2 jarige leeftijd.

Vind het een grote eer en uitdaging om deel uit te maken van dit team en dat ik een bijdrage kan leveren aan het herplaatsen van uw hond en zowel de oude als de nieuwe baasjes kan ondersteunen.


Bestuur, Adviseurs en Medewerkers
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022