Update 13 april 2019

De kennismaking was 7 april. Vandaag is Sjors opgehaald.

Later meer.


Omschrijving door de eigenaar:

Sjors is een echte bouvier! Heel erg lief, aanhankelijk, ontwapenend, vrolijk, sterk, erg waaks en beschermend. Het is een blije hond!
Ze gaat voor de mensen waar ze van houd door het vuur en heeft dus af en toe niet in de gaten dat ze dat kan overdrijven en dat kan zich dus uiten in het willen bijten van mensen die te dicht bij me in de buurt of op haar terrein komen.

Sjors is in huis rustig, lief en aanhankelijk. Ze ligt het liefst aan of op mijn voeten. Komt vaak voor een knuffel, maar niet met de bedoeling er iets lekkers voor te krijgen, dan loopt ze naar het keukenkastje, maar daar denkt ze alleen aan als ik toevallig in de keuken ben. Ze kan heerlijk op haar rug tegen de muur aan liggen slapen met haar pootjes omhoog en dan ligt ze volledig in de relax stand. Ze is ook vrolijk en vind het fijn om op een stuk hertengewei of bot te kauwen. Als de bel gaat blaft ze niet, maar gaat ze snel naar de deur. Ik zeg haar dan dat ze in de bench moet, en daar gaat ze dan uit zichzelf in, vind ze prima. Ze blaft dan wel even als de mensen binnen komen. Als er mensen zijn die ze heel goed kent, mag ze er uit. Maar meestal hou ik haar in de bench. Sjors is erg beschermend naar mij toe en het duurt heel lang voordat ze vreemden die in haar huis komen vertrouwd. Als mijn ouders of kinderen komen hoeft ze er helemaal niet in en staat ze heel blij naast me bij de voordeur.

Sjors is heel graag buiten en hoewel ze niet kan praten weet ik dat ze een tuin mist. Ik woon nu op een appartement met een balkon. Ze heeft het buitenshuis heel druk. Scant voor mijn gevoel de hele omgeving en let goed op, wil ook graag overal ruiken en snuffelen en is nieuwsgierig. Zoekt buiten ook eigenlijk meteen de auto, want ze is gek op autorijden en associeert dat ook altijd met iets leuks. Duinen, bos, strand, of naar mijn ouders gaan.

Ik zoek voor Sjors hele lieve mensen die stevig in hun schoenen staan, maar net zo veel van haar zullen houden als ik. En waar ze niet veel alleen zal zijn. Sjors heeft een tuin nodig, waar ze lekker in rond moet kunnen lopen en waar ze goed de boel in de gaten moet kunnen houden, dat vind ze heel fijn. De beslissing om afscheid te moeten gaan nemen van Sjors is een van de zwaarste die ik ooit gemaakt heb. Ze is een deel van mezelf en ik kan er alleen maar mee leven als er mensen komen die voor haar willen gaan zorgen, die net zo gek van haar zullen zijn als dat ik dat van Sjors ben. Ze is voor de mensen waar ze van houd, het allerbeste maatje dat je je kan wensen.
Sjors
Naam Sjors
Geboortedatum: van maart 2012
Geslacht: teef
Ras: Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022