Update 9 oktober 2022

Joep is vandaag gearriveerd. De kennismaking met Joep is zeer goed verlopen

Brando en Joep moesten even de positie bepalen met wat gegrauwel en het leek een hap.
Daarna waren ze meteen okay. Douska is er even erbij geweest en dat is was een iets pittigere begroeting. Zij is weer naar haar kennel gegaan. Deurtje dicht, is haar veilig territorium.
Beetje bij beetje laten wennen werkt beter bij haar. Voor joep was anders ook teveel. We laten ze elke dag in alle rust aan elkaar wennen.
Brando en Joep accepteren elkaar helemaal.
En na een middag zie je de erfhond/de werklijn in de hond al opbloeien. Joep kan zich helemaal laten gaan Het erf is omheind, dus de verdedigingslinie is duidelijk. Wandelen gaat zonder problemen, geen getrek, geen krimp naar voorbijgangers (brommers, auto’s) … zijn baasjes waren enorm verrast over hem.


Omschrijving door de eigenaar:

Joep is een schat van een hond die zich graag laat kroelen en aaien. Hij is het liefst de hele dag buiten.  Is gek op afpakspelletjes. Hij is alert en heel beschermend voor mij. Aan de andere kant walst hij gigantisch over me heen want hij is behoorlijk eigenwijs. Hij is behoorlijk lomp/sterk.

Joep is ontzettend sterk en daar gaat het mis. Ik hou hem nog maar net met uitlaten. Hij moet altijd aan de lijn waardoor hij qua beweging/rennen niet echt zijn energie kwijt kan. Daarom heeft hij ook een nieuw thuis nodig waar voldoende (omheinde) buitenruimte is waar hij lekker zijn gang kan gaan en zijn energie kwijt kan..

Binnen speelt hij met zijn spulletjes, komt lekker op de bank liggen om zich te laten kroelen of gaat languit op de grond slapen.
Buiten is hij  hyperalert, vooral op andere honden en alles wat wielen heeft en in beweging komt (fietsen kinderwagens, auto's). Zolang het stilstaat is er niets aan de hand maar zodra de wielen in beweging zijn gedraagt hij zich reactief en aanvallend.

Voor Joep zoek ik iemand die sterk in de schoenen staan. Niet alleen fysiek maar ook verbaal. Joep moet duidelijk weten wie de baas is anders neemt hij een loopje met je. Hij moet veel naar buiten kunnen en dan het liefst los op een grote omheinde plek/tuin.
Joep
Naam Joep
Geboortedatum: van april 2019
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2023