Update 11 april 2022

Vandaag hebben we Moon opgehaald.  Het is inderdaad een heel lieve hond. Ze heeft wel een" baas" nodig die haar de weg wijst, anders gaat ze haar eigen gang. Met onze kleine Bobbie gaat het ook goed, net nog een kleine aanvaring, maar dat heb ik gelijk de kop ingedrukt, zag het al op tijd aankomen. Nu liggen ze alle twee.
Moon is nog wel heel zenuwachtig, geeuwen en piepen, maar ik besteed er geen aandacht aan. Ik blijf rustig zitten, buiten ging het prima, heel nieuwsgierig en dat trekken heb ik er wel uit binnen 1 week.
Ze is heel gewillig en wil graag wat voor je doen. Voor Bobbie heb ik een slaapplaatsje waar hij zich terug kan trekken en waar Moon niet bij kan dus ik hoop dat het vannacht gewoon doorslapen wordt.
Het gaat helemaal goed komen. Dank je wel voor de bemiddeling, ik ben er erg blij mee.


Omschrijving door de eigenaar:

Moon is een hond met eigenzinnig karakter. In huis is ze rustig. Ze is gewetensvol. Het lijkt wel alsof ze zich schaamt wanneer ze iets verkeert doet. Ze mag niet op de bank. Doet dat niet. Ze steelt geen eten stiekem van aanrecht of tafel. Ook kunnen wij rustig eten zonder bedelende hond.
Ze is waaks. Ze blaft naar andere honden, niet naar mensen. Ook blaft ze niet als de deurbel gaat, wel loopt ze mee om te kijken wie daar is.
We hebben het idee dat ze voor ons "zorgt"? Haar haar plaats geven is erg belangrijk, almede grenzen aangeven. Ze is vriendelijk naar een ieder die binnenkomt. Ze wil kennismaken met een ieder die binnenkomt. Ben je niet van haar gedient, vindt ze dat spannend en blijft uit nieuwsgierigheid bij degene rondhangen. Ook hier weer grenzen en plaats.

Bij jongere kinderen wil ze spelen. Ze kan dan dan heel uitdagend zijn, blaffen en tegen je hand stoten. Dat is niet leuk. Haar behoefte om te spelen moet bevredigd worden, anders regelt ze het zelf wel. Wederom plaats en begrenzen. Kinderen, ook niet zo stevige volwassenen, kunnen hier van schrikken.

Ze bijt niets stuk in huis. Krijgt van ons wel kophuid en doen snuffelspelltjes met haar om haar te vermaken. Nu ze drie is neemt de energie wel af. Behoefte aan spel blijft. Vertoont ze ineens anders gedrag, dan komt dat door te weinig aandacht en/of beweging.

Ze ging 2 keer per week naar de hondenopvang. Ze had het daar reuze naar haar zin. Ze ging al staan in de auto als we in de buurt kwamen.

Moon houdt van het buitenleven. Enerzijds is zij dapper en reuze nieuwsgierig. Anderzijds soms ook afwachtend. Het liefst loopt ze samen door de bossen, strand, duinen. Ze loopt haar neus achterna en is een echte speurneus. Dergelijke spelletjes vindt ze binnenshuis ook erg leuk om te doen. Ze kan goed los. Ik neem atijd twee ballen mee en een werpstok voor extra spel. Soms lijkt het alsof ze wegloopt, ze houdt je altijd in de gaten. komt ze niet, loop door of een andere kant op en ze staat naast je.
Ze houdt van graven. Bij warm weer neemt ze graag een duik.
Spelen met andere honden vindt ze van tijd tot tijd ook leuk. Liever samen spelen met de baas. Zo ook op het strand.

Nieuwe baas: Onze voorkeur gaat uit naar een stel, die veel van wandelen houden, die regelmaat kunnen bieden, zodat Moon weet waar ze aan toe is en rustig kan worden. Niet alsmaar op haar hoede hoeft te zijn. Mensen met ruimte buiten zodat ze lekker buiten kan liggen. Mensen die echt van honden houden, grote honden gewend zijn. Mensen die aandacht hebben en willen geven.
Moon
Naam Moon
Geboortedatum: van oktober 2018
Geslacht: teef
Ras: kruising bouiver en labradoodle
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022