Beau is een teef geboren in mei 2019. Ze is afkomstig uit de werklijn en heeft een aangeboren korte staart.

Beau woonde samen met een bouvierteef van 9 jaar. Tussen hun klikte het niet meer wat uitmonden in vechtpartijen. Een hondentrainer die 2 weken met de honden aan de slag is gegaan zag maar 1 oplossing en dat was herplaatsen van 1 van beide. Vooral door de gezondheid van hun bazin die niet in staat is om de honden goed te begeleiden.

Vrijdag 29 januari was er weer een vechtpartij waarbij de oudste naar de dierenarts moest voor enkele hechtingen. Beau moest meteen weg.

Zaterdag 30 januari heeft Paulien Beau opgehaald en haar naar een van onze vaste opvangadressen gebracht.

De eerste bevindingen van Paulien

Beau is echt een lief hondje.
Zit geen valsheid in, alleen met die oudste hond ging het niet.
Het dreigde te escaleren toen ik er was. Ik gaf een ferme he en ze stonden me beide aan te kijken en het was over.
Ze is heel angstig voor auto's, met geduld heb ik haar erin gekregen.
Ze heeft gepoept in de auto van de stress en uit de auto ging ook heel vlug.
Door de gezondheid van de bazin is weinig met Beau ondernomen. Ze zal nog veel moeten leren.
Beau
Naam Beau
Geboortedatum: van mei 2019
Geslacht: teef
Ras: Bouvier Werklijn
6 februari 2021

Vandaag was de kennismaking. Paulien was daarbij aanwezig.
Leuke mensen, Beau vond hun ook leuk. Ze weten dat Beau nog veel moet leren en willen de uitdaging met haar aangaan. Beau is dus meegegaan.

Eerste berichtje aan Paulien:
"We zijn goed aangekomen hoor. Beau was best onrustig. Heel af en toe even liggen. Maar ook af en toe wat meer onrustig. Gepoept ook maar mooie drillen en ik had poepzakjes bij me dus geen paniek.

Bij thuiskomst zijn we eerst een stuk gaan wandelen en het ging best goed aan de lijn. Ook even langs de dierenwinkel geweest een zo'n riem gekocht die jij ook had. In de dierenwinkel nam ze een brokje aan. En kennis maken met de buren was ook oké.

In huis weet ze het nog niet. Er staat er n mand en een ligzak klaar maar daar snapt ze niets van. Ze staat wel te gluren bij de tuindeur. Nou ja ze moet even haar rust vinden. Het is ook niet niets. Eerst bij je baas. Dan bij je opvang adres weg en weer wennen aan een andere plek."
Tweede berichtje:

"Gister kwamen mijn neefje van 15 en nichtje van 18 langs. Beau reageerde niet op de bel en in huis ging het prima. Toen een korte wandeling genaakt. Later om 20:45 nog een rondje gelopen.  En rond 22:30 zag ik dat haar ligzak waar ze op lag een klein beetje nat was. Ik liep  naar de keuken om een doekje te pakken en toen ik me weer terug om draaide lag daar een grote plas. Niet erg, ze had niets laten merken. Dus gelijk uitgelaten.

Ik heb op de bank geslapen en ben er om 2:30 en om 6:00 nog een keer uitgeweest. Vanmorgen een lekkere wandeling gemaakt van een uur. Ze eet goed.  Ik had haar nog niet horen blaffen tot nu net
er een knal buiten te horen was en er gelijk daarna iemand voorbij het raam liep. Goed Waaks oei
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022