5 maart

Ik heb vanmorgen met het asiel gebeld en er was 1 kandidaat voor ons.  Zij gingen voormiddag komen met hun kat en ik zou om 12.00 uur moeten terugbellen of er al  dan niet een match was.

Maar Bouviers en katten dat gaat niet samen.  Dus wij konden om 15.00 uur gaan voor een kennismaking en ziehier, onze Humphrey. (voormalige Max). Daar het voor ons 1,35 uur rijden was hebben we hem direct mee mogen nemen.  Hij was wel wat onrustig in de auto maar dat ging snel over.

Ze hebben hem in slaap moeten doen om de vervilte vacht te verwijderen zo erg was de verwaarlozing.  Hij was er het ergste aan toe zodat hij onmiddellijk in beslag is genomen. Er waren ook nog andere honden en ze gaan proberen deze ook in beslag te laten nemen. Hij zat ook al ongeveer 1 maand in het asiel.

Gisteren is hij gecastreerd dat hoort blijkbaar zo bij het asiel alvorens hij kan herplaatst worden.  Maar dat is voor ons geen probleem.

We zijn weer eens derde eigenaar (dat was ook zo bij onze Fenna) maar hij is zo mager dat het bangelijk is.  In het asiel was hij wel al 1,5 kg bijgekomen.  Ook is hij niet zindelijk,  dat zal ook nog even opletten zijn. Dit is de eerste keer dat wij een mannetjes bouvier  hebben.

Ondanks zijn 8 jaar is hij nog heel actief en proberen wij hem nog een fijne oude dag te geven.

Nog bedankt voor de tip en hopelijk kunnen we binnenkort een leukere foto sturen van onze “dikkertje” Humphrey.


Omschrijving door het asiel:


Lieve Max kwam in ons asiel na een inbeslagname. Zijn vacht was ernstig verwaarloosd, waardoor zijn vacht volledig geschoren is geweest onder verdoving.
Max leefde in een buitenhok, zonder beschutting. In zijn toekomstige thuis wenst hij graag een leven binnenshuis, waar hij betrokken wordt bij dagelijkse activiteiten.
Aangezien hij het binnenleven de laatste jaren niet gewoon is geweest, is het mogelijk dat zindelijkheid een werkpunt kan zijn. Zijn positivisme is hij gelukkig niet verloren, waardoor wij er zeker van zijn dat dit nog aangeleerd kan worden.
Max is een vrolijke schat. Hij is een leuke wandelaar en hij speelt graag.
Hij heeft nooit samengeleefd met andere honden. Hier in het asiel reageert hij niet op andere honden. Het is dus een mogelijkheid om hem te testen met een stabiele teef.
Zijn omgang met poezen moet nog worden geëvalueerd.
Kinderen die op een respectvolle manier om kunnen gaan met honden, zouden een optie kunnen zijn. Echter verkiezen wij, gezien zijn leeftijd en verleden, een rustig gezin.
Max heeft hondenschool gevolgd, maar verder weten wij heel weinig over zijn verleden. Zijn gedrag in het asiel is zeer positief. Hij is een graag geziene hond.
Max
Naam Max
Geboortedatum: 8 jaar
Geslacht: Reu
Ras: Bouvier
Foto : Peter Engelen Hondenfotografie
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022