Update 28 november:

25 november 2010, 11 jaar geleden ziet een nest Bouvier pups het levenslicht, waaronder Vasco. Elke pup vertrekt naar zijn nieuwe thuis. 11 jaar later verschijnt Vasco op de radar van de vzw. Hij is in slechte lichamelijke conditie en mentaal heeft hij trauma opgelopen. Het is duidelijk, een 'klassiek' asiel behoort niet tot de opties. Een gouden mand zoeken blijkt niet evident. De vzw roept hulp in, de ene organisatie behulpzamer dan de andere. Mijn echtgenote en ik nemen hem tijdelijk op in ons gezin én werken SAMEN met hem aan zijn trauma. Enkele geschikte en ernstige kandidaten meldden zich, maar zijn verlatingsangst is een GROOT struikelblok.

Dan opeens krijg ik vrijdagmiddag telefoon. Een mevrouw zag een foto van Vasco en hij deed haar denken aan haar Bouvier die eerder overleed. Zij hield altijd Bouviers en ze had ondertussen 4 maanden oude pup. Ze wilde graag kennismaken, maar het moest klikken met de pup. Ok, laten we afspreken... Wat?! Mevrouw woont op nog geen 5 min van ons. De eerste kennismaking verliep super, we planden snel een tweede bezoek.
Mevrouw begon te vertellen, toonde foto's van haar 3 seniors die op korte tijd na elkaar gestorven zijn. Ze vertelde over haar Bringe en hoe hij op 25 nov 11 jaar zou zijn geworden. Excuseer, 25 november zei u? Ja! Das ook Vasco's verjaardag, hij is er net 11 geweest! Paspoorten vergelijken én ja hoor Vasco is de broer van haar hond geweest.
Alle twijfels weg, kismet. Dit moest zo zijn! Vasco was op haar pad gebracht met een reden.
Dankbaar voor Vasco en dat hij nog een geweldige thuis gaat hebben! Mevrouw is altijd thuis, slaapt beneden én hij gaat 5 min van ons wonen. Heel soms komen dromen uit!
Woensdag vertrekt hij naar zijn DEFINITIEVE thuis!

ElkeLET OP VASCO VERBLIJFT IN BELGIË
sinds 1 november 2021 gelden er andere regels voor het halen van een hond uit het buitenland. U heeft een UBN nodig!!
https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/honden


Maak kennis met Vasco!

We vonden deze Bouvier senior van 11 jaar oud in slechte omstandigheden.

Hij leefde reeds drie maanden alleen in huis na opname van baasje in rusthuis.

Er werd onvoldoende naar omgekeken én eten gezet (10 kg ondergewicht)

Onze VZW haalde hem daar weg én zorgde voor de eerste zorgen.

Hij herstelde bij een jongen, maar door omstandigheden, moest hij daar weg...

Vasco heeft namelijk door 3 maanden in isolatie geleefd te hebben, een ENORME verlatingsangst ontwikkeld.

Hij huilt en blaft de buurt bijeen, alsook krabt hij aan deuren wanneer hij alleen wordt gelaten.

Héél begrijpelijk, als je weet dat honden sociale dieren zijn én in de nabijheid van hun baasje willen zijn.

Mijn echtgenote en ik hebben hem tijdelijk in huis genomen, samen met onze 7 katten en hond.

Hoe zeer we ook zouden willen (want het is moeilijk NIET verliefd te worden op deze grote knuffelbeer), we kunnen hem niet definitief adopteren.

We moeten denken aan het welzijn van onze dieren die we reeds houden en liefhebben. Onze katten kenden de afgelopen dagen heel veel stress én 1 is al enkele dagen ‘missing in action’ (wetende dat hij een enorme knuffelaar is).

De gedragstherapeute waar onze VZW mee samenwerkt, zegt dat Vasco zijn trauma eerst moet verwerken, voor hij opnieuw kan leren enkele uren alleen te zijn.

Zij zegt dat idealiter hij 6 weken niet wordt alleen gelaten. Wat betekent dit, hem overal mee naar toe nemen (hij zit graag in de auto en is niet wagenziek), hem je overal in huis laten volgen, bij hem slapen (ttz, bij jou op de kamer laten - ik slaap voorlopig beneden op een matras).

Wat we zoeken voor Vasco is iemand, of mensen die veel thuis zijn, zeker in het begin! Die hem wil(len) helpen om zijn trauma te verwerken én hem nog een gouden mand geven.

Vasco is niet gecastreerd, vaccinaties zullen in orde zijn en zijn lever, nier -en schildklierwaarden zijn ok. Zijn hart en longen doen het ook nog prima. Heeft wel last van artrose aan de achterkant, zeker na het slapen en in begin van de wandeling.

Eens op gang, loopt hij veel soepeler.

We gaan niet over 1 nacht ijs, die grote knuffelbeer verdient nog het beste.
Heel graag hadden we kennisgemaakt met toekomstige adoptanten.

Denk(en) jij/jullie die gouden mand aan Vasco te kunnen geven, neem zeker contact op!

Info via Elke D'HollanderVasco
Naam Vasco
Geboortedatum: 11 jaar
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022