04-12-2012

Nando is 3,5 jr. geleden gered van de spuit door een ervaren werklijn fokster. Wat Nando in het verleden heeft meegemaakt is helaas niet bekend. Wel dat hij wel eens gebeten had. Bij de fokster had hij wel zijn nukken maar zij kon goed met hem uit de voeten. Door privé omstandigheden moest zij echter afstand doen van een aantal honden waaronder Nando. Wij hebben Nando ook aangemeld bij de Interessengemeinschaft om zo ons zoekgebied voor een nieuwe kans voor hem enorm te vergroten.
Al snel melde zich iemand via de IG. Hij leek zeer geschikt en zeer ervaren. Hij is op een zaterdag naar Nando gereisd om met hem kennis te maken en ja, dat klikte. Zowel het oude baasje als wij hebben de man op het hart gedrukt dat hij de hond met rust moest laten de eerste dagen.
Nando ging mee op reis, 2,5 uur in de auto naar zijn nieuwe thuis. Eenmaal daar aangekomen was men toch erg nieuwsgierig wat deze jongen allemaal kon. Helaas vergde men teveel van hem en is het misgelopen en heeft hij zijn nieuwe baas gebeten. Nando’s schuld? NEE, niet echt !! eigenwijsheid van de nieuwe baas? JA wellicht….. teveel,  te snel willen. Dit pakte,  vooral bij Nando, met een moeilijke aard, verkeerd uit. Wel kwam toen het volgende probleem…. Hij moest daar onmiddellijk weg ! tja jee….. hoe …wat….. nu …..?


De IG bood hulp. Nando is naar een pension gegaan in Duitsland waar er elke dag met hem werd getraind door een ervaren trainster.

En op 4 december 2012 is hij verhuisd.

Naar een dorpje in Schleswig Holstein.
Het ziet er goed uit. Hij zit bij mensen met een dochter van 17.
Enorm groot terrein. Zeer ervaren mensen. Hun vorige boef was ook een hele moeilijke en die hadden ze met een jaar "klaar"
Ze hebben geduld, hij is een man die je niet zo gauw de kachel aanmaakt. Met Moeder en dochter was er ook een geweldige klik! ( van beide kanten) Ze weten hoe ze Nando moeten aanpakken.

Nando
Naam Nando
Leeftijd/Geboortedatum: 12-9-2005
Geslacht: Reu
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022