Update 26 februari:

Vandaag was de kennismaking met Balou. Balou is meegegaan. Meneer was zo blij.
Bij binnenkomst was Balou gelijk bij hem gaan zitten. Balou had kennelijk al beslist:  Dit wordt mijn nieuwe baas.
Balou luistert perfect. Geen probleem met  kinderen en mensen of andere honden.
Hij is alleen maar vriendelijk en blij. Het is een machtige hond met een perfecte bespiering. Hij  is wel megagroot.


Omschrijving:

Vorige week kregen we een telefoontje van een dierenarts in het zuiden van het land. Een van hun klanten had aangegeven zijn bouvier reu van 1,5 jaar oud geen dag langer meer te willen houden. De man wilde Balou in laten slapen. De dierenarts wilde hier niet aan meewerken. Gelukkig hadden ze van de Stichting Bouviersupporters gehoord en namen gelijk contact met ons op. Het verzoek was of wij met spoed iets konden regelen.

Wat was er aan de hand? Een aantal maanden geleden was de hond uitgevallen naar een van de kinderen. Voor de man aanleiding om minder vertrouwen in zijn hond te hebben. Balou is half januari gecastreerd in de hoop dat hij rustiger zou worden. Op die bewuste dag in februari was de dochter van de eigenaar aan het spelen met Balou en hun Berner Sennen reu. Wat er precies gebeurd is weten we niet, maar de hond heeft het meisje gebeten. Gelukkig slechts een lichte verwonding. Het lijkt erop dat het alleen een waarschuwing was.

We hebben contact met de eigenaar gehad en het hele verhaal aangehoord. Meneer was toch wel blij dat we op zoek wilden gaan naar een oplossing voor Balou. Maar hij moest hoe dan ook die dag weg. Dus we moesten snel handelen…. Gelukkig hebben we door heel Nederland verspreid vrijwilligers zitten en ook mensen die opvang bieden. En, ook niet onbelangrijk, we hebben ook vrijwilligers met verstand van de werklijn bouvier. Want dat is Balou.

Dezelfde avond is Balou verhuisd naar zijn tijdelijke opvangadres. Na een aantal dagen ontvingen we de volgende mail met hun bevindingen over Balou.

Hier de bevindingen van de familie de B. die de opvang hebben over Balou:

"Balou is een sociale hond naar mens en dier. Het is een zeer aanhankelijke hond. Erg gericht op degene die de riem vast heeft.

Met een hond die wil spelen weet hij niet wat hij moet doen lijkt wel of er nooit spelen is geleerd.

Verder met een balletje of bijtrolletje moet je even geduldig doorzetten dan wil hij wel spelen.

Zaterdag mee genomen naar de training, speuren vond hij geweldig, met appèl was hij te veel afgeleid door de omgeving  de andere honden. Met manwerk zocht hij steeds steun bij de begeleider. Het was natuurlijk allemaal wat vreemd voor hem.

Met de juiste begeleiding ( positief zonder stroom) kan het een hele goede werker worden.
Balou
Geplaatst
Vermittelt
Naam Balou
Geboortedatum: van mei 2014
Geslacht: Reu
Ras Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022