Omschrijving door de huidige eigenaar:


Lieve hond met wel een heel sterk karakter. Moet consequent en met vaste regels opgevoed worden.  Moet weten wie de baas is. Is graag actief bezig en houdt van wandelen. Is niet gewend om in drukke stad te wonen/lopen.  Al een goede waker. Houdt van veel aandacht.
Boy woont in BelgiŽ.

Voor Boy zoeken wij iemand met veel tijd om lekker te gaan wandelen. Die evt. met hem cursussen wil gaan doen. Komt uit een lijn waar veel met de honden gedaan wordt. Gehoorzaamheid/ pakwerk. Mensen waarbij hij zijn eigen enthousiaste zelf mag en kan zijn.  Liefst met een tuin. Nu is hij bij ons in de tuin ook graag buiten. Niet voor altijd buiten in een ren. Graag dat hij bij de mensen binnen mag leven.  Er wordt door de huidige eigenaar een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding is niet voor de stichting.


Boy
Naam Boy
Geboortedatum: van mei 2016
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Op 21 juni is Boy op proef meegegaan.

22juni
Goede morgen, hier een bericht van Boy. Wij zouden hem Max noemen,  maar na een kleine onenigheid met de kinderen, is nu democratisch gekozen voor Boyd. Omdat de buurjongen Boy heet, moest er wel een naamswijziging komen.
De eerste avond en vroege ochtend goed gegaan en zonder huilen of janken rustig geslapen, maar jeempie, wat een indrukken! Rustig ligt hij nu, bij de ventilator te 'luchten' en wij? Wij zijn helemaal verliefd. Hij is zo lief, ook voor Sam. Luistert goed en is lekker zichzelf. Vandaag rustig doorkomen en vanavond weer naar het koele bos.


23 juni
Goede avond, even een update. Wat een indrukken en alles is nog nieuw voor hem. Wel begint hij zijn plek in de roedel te vinden en laat zich goed leiden. Dankzij jou hulp. Blijf oefenen wij een hele dag en dat werpt zijn vruchten af. De heide en in het bos in de ochtend en in de avond is een feest en telkens vol nieuwe indrukken. Hij heeft voor iedereen en alles aandacht. Af en toe houdt hij zelfs ons in de gaten en houden wij zijn aandacht. Hij geniet als hij als beloning aan de lange lijn mag! Het komt goed!

25 juni
Vanochtend was processie en dit vond Boyd wel interessant, maar tegen drukte is hij niet bestand en gaat dan hij blaffen uit schrik naar mensen en al het andere. Een taakje voor ons erbij, maar als een hulphond vanaf zijn eerste jaar nog alles kan leren, zal dat met Boyd ook wel goed komen.
Vanmiddag beide honden gewassen, wat geen enkel probleem gaf, en nu ruiken ze al meer gelijk: dat schiep meteen een band en uitte in de eerste echte speelpartij. Sam startte het spel en eindigde het: sterk staaltje van onze mini-hond.

Op onze vraag of Boyd blijft kwam het volgende antwoord:

Dat klopt als een zwerende vinger: wij willen hem nooit meer kwijt!!!
Blij zo'n passende hond gevonden te hebben; kunnen het bijna niet geloven
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2023