Diesel
Diesel is een reu van 10 jaar. Vanwege ziekte en diverse operaties woonde Diesel al anderhalf jaar bij iemand anders.  Daar kon hij ineens niet langer blijven. Omdat het kennelijk voor die persoon te lang duurde heeft ze hem als gevonden op laten halen door de dierenambulance. Via zijn chip zijn de medewerkers van het asiel bij zijn bazin terecht gekomen.
Zijn bazin, volledig van slag, heeft bij ons aan de bel getrokken. Maar een hond van 10 jaar binnen een dag herplaatsen is ook voor ons moeilijk.
Zij kon hem niet thuis hebben en het asiel zit vol daarom zou ze hem naar een asiel in België laten brengen. Dat doet haar veel verdriet, maar een andere oplossing zag ze niet. 

Om meer tijd te krijgen om een nieuw thuis te zoeken hebben we contact op genomen met Adrienne een van onze opvangadressen. Natuurlijk was hij welkom.
Omdat de dierenambulance Diesel niet wilde brengen is Adrienne hem bij het asiel gaan halen. ( Heel heel erg bedankt Adrienne )

23 juni:

Diesel is ontzettend erg vervilt en vervuild. Zo erg heeft Adrienne nog niet eerder gezien.
Adrienne en Fora zijn vandaag al 3 uur met hem bezig geweest. Hij is gewassen en ze zijn begonnen met scheren. Omdat hij zo bang op tafel is hebben zij hem op de grond geschoren.
Hij zit onder de vlooien en wormen, heeft korsten en wondjes over zijn hele lijf, zijn beide oren helemaal ontstoken, zijn nagels zijn gruwelijk lang en zelfs zijn poepgaatje zat verstopt.

Adrienne gaat zo snel mogelijk met Diesel naar de dierenarts. Dan zal hij ook een algeheel gezondheidsonderzoek krijgen.

Zijn bazin is gebroken van de verwaarlozing van Diesel. Ze dacht hem in goede handen gegeven te hebben. Zij betaalde iedere maand zijn voer. Als hij medische zorg nodig had dan hoefde er maar gebeld te worden en ze regelde dat.
Update 24 juni:

Diesel is helemaal geschoren en hij is bij de dierenarts geweest.

Hij is vreselijk mager, heeft zoals bekend een enorme oorontsteking en heeft een heel slecht gebit.
Lichamelijk is hij verder gezond.

Voor zijn oren heeft hij een antibioticakuur en zalf gekregen. Daarnaast een pippetje tegen vlooien en ontwormingstabletten. Omdat dit alles ook een aanslag op zijn lichaam is krijgt hij eerst een paar dagen rust.

Voor het reinigen van zijn gebit en nagels ( waar hij geen last van heeft ) zal hij onder narcose moeten. Dat is nu nog niet mogelijk.

Er zijn al een aantal belangstellenden voor hem. Over een paar dagen zullen wij met Adrienne overleggen of er al een kennismaking met een van hen kan plaats vinden.

Naam Diesel
Geboortedatum: van oktober 2006
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Update 1 juli

Diesel had vandaag een kennismaking met 1 van de belangstellende.
Die is goed verlopen. Hij is met hen meegegaan.

Saar moet nog wel even wennen. Hier en daar moet ze nog even grommen.
En Diesel? Diesel pikt gewoon de sofa van Saar in.
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2023