Update 28-07-2018

Vandaag was de kennismaking met Buddy en zijn nieuwe baas. Dit is heel goed verlopen en Buddy is direct meegegaan.

Omschrijving door de huidige eigenaar:

Door omstandigheden verblijft Buddy in een pleeggezin. Zij zorgen voor tijdelijke noodopvang.
Het eerste baasje van Buddy is overleden. Begin dit jaar is hij door honden herplaatsing herplaatst. Dit is echter niet goed gegaan en is Buddy teruggekomen in het pleeggezin.

Buddy luistert erg goed, is actief en houdt er erg van om te gaan wandelen (zowel los als aan de riem). Met andere honden, hoe groot of klein ze ook zijn, is het leuk spelen. En als hij stokken terug brengt dan vindt hij het leuk om grote stofwolken te maken. Voor kinderen is hij heel erg lief. Als ze met hem gaan wandelen, dan luistert hij extra goed.

Hij heeft een onrustige huid. Daarom krijgt hij nu Hypo-allergene (Allergenic) brokken om uitzoeken waar onrustige huid vandaan komt en Apoquel 16 Mg, 2 tabletten per dag gedurende 2 weken, daar 1 tablet per dag, tot 42 tabletten op zijn.

Uit het verslag van de hondengedragsdeskundige

Uit mijn testen en observatie tijdens het consult kan ik concluderen dat Buddy een bijzonder leuke hond is! Een lotje uit de loterij,met als enige gebruiksaanwijzing zijn gevoelige huid en het moeilijk alleen thuis kunnen zijn.
Verder is hij is heel evenwichtig, luistert goed, blaft minimaal, is sociaal, knuffelig en kan heel goed overweg met alle andere honden, mensen en kinderen. Hij vertoont geen enkele angst of agressie en is verder
gezond en fit (op zijn gevoelige huid soms na), zeker voor zijn leeftijd.
Hij kan er nog lustig op los spelen en maakt geen indruk van een op leeftijd zijnde Bouvier. Sterker nog, hij is toe aan zijn tweede jeugd. Hij verdient een 2e kans!

De enige uitdaging die Buddy met zich meebrengt is dat hij het moeilijk vindt om alleen te zijn. Het
brengt hem onrust.

Daarom zoeken wij iemand die veel thuis is of Buddy zo veel mogelijk meeneemt. Liefst met een tuin zodat hij af en toe naar buiten kan. Graag iemand die begrijpt wat verlatingsangst inhoudt en daar de tijd voor wil nemen om het alleen-zijn met hem te trainen.
Buddy
Naam Buddy
Geboortedatum: van april 2009
Geslacht: reu
Ras: Bouvier
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022