Adoptie motivatie
Het adopteren van een volwassen hond of pup mag nooit een impulsieve daad zijn. Medelijden mag nooit de motivatie voor adoptie zijn.
Honden leven in het hier en het nu en kunnen zich het verleden niet herinneren. Ze kijken niet terug naar wat ze hebben meegemaakt. De honden moeten wennen aan hun nieuwe situatie en misschien lichamelijk bijkomen van wat ze hebben meegemaakt, maar de hond is niet zielig. Hij weet zijn verleden al niet meer en hij leeft verder daar waar hij nu is, met zijn nieuwe regels en in zijn nieuwe gezin.

Het kan wel zo zijn dat een hond in het verleden dingen heeft meegemaakt, waardoor hij bepaalde mensen of situaties associeert met iets uit het verleden. Het feit dat hij mishandeld is kan een aanleiding zijn om geen mensen meer te vertrouwen of bang te zijn voor stokken. Want hij heeft geleerd dat mensen met stokken een voorbode kunnen zijn van pijn. Maar zo lang hij nu geen mensen met stokken ziet denkt hij daar ook niet aan
.
Gebaseerd op tekst uit het boek: De waarheid over honden, van Stephen BudianskyAls u een volwassen hond adopteert moet u niet verwachten dat u die hond altijd kan kneden naar uw ideaalbeeld. Het zijn en blijven echter wel sociale dieren: u kunt ze toch altijd flink bijsturen. Een hond is in principe goedaardig van karakter tenzij hij echt verpest is.

Honden uit een asiel staan vaak bekend als afdankertjes van anderen en zijn meestal probleemhonden. Met deze gedachte doet u de honden in het asiel, echt te kort. Natuurlijk, er zitten honden in het asiel die niet voor iedereen geschikt zijn. Ook wordt er om de reden van een probleem afstand gedaan van een hond en naar het asiel gebracht. Deze groep honden vormt echter een minderheid. Er zijn vele redenen waardoor mensen zich genoodzaakt zien hun hond naar het asiel te brengen. Het gaat dan om leuke huishonden die om een bepaalde reden niet meer gehouden kunnen worden. Ook honden van ouderen die komen te overlijden belanden wel in het asiel.


 
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2023