Omschrijving door de eigenaar:

Noup is uit de werklijn.  Noup is een lieve, trouwe, zeer waakse hond. Maar hij is ook onzeker en uit dat soms door uitvalgedrag naar andere honden. 

Hij kan met teven, niet met reuen. Met onze binnenkat kan hij goed overweg, heeft hij zelfs respect voor, maar onze buitenkat ziet hij als een prooi, die rent weg voor hem.

In huis is hij heel rustig, is het liefst daar waar de baas ook is, maar gaat daar rustig liggen.
Buiten op ons erf is hij zeer waaks, maar luistert goed. Kan zich buiten prima vermaken. Kan heel druk zijn buiten, kan ook gewoon ergens rustig in de zon gaan liggen.

Hij reageert thuis prima op teven die op bezoek komen. Speelt hij leuk mee. We hebben zelf ook een teef, dat gaat prima. We hebben ook een reu, dat gaat helemaal niet. Ze haten elkaar. Ze hebben pasgeleden flink gevochten waarbij Noup behoorlijk gewond is geraakt, met de nodige hechtingen als gevolg. Hij heeft er helaas niks van geleerd en daagt de andere reu nog steeds uit. Die negeert hem meestal, maar hoelang nog? En hoe loopt het dan af?
We houden ze nu steeds gescheiden, maar dat is lastig. Vooral ook omdat dat betekent dat Noup toch veel binnen is. Daar kan hij zijn enorme energie niet kwijt.

Op de hondenschool reageert hij tijdens de les niet of nauwelijks op andere honden. Voor de les is hij een paar keer fors uitgevallen naar een andere reu.

Wij hebben Noup van iemand overgenomen. Ik ben de derde eigenaar. De eerste deed afstand omdat hij niet geschikt was als politiehond (omdat hij niet doorbeet). De tweede eigenaar woonde in een woonwijk en aangezien het bijna onmogelijk is om hem uit te laten kwam hij bij ons.
Hier loopt hij op een afgesloten terrein en kan hij zichzelf uitlaten.

Voor Noup zoek ik iemand die actief met hem bezig kan zijn. Het is belangrijk dat Noup zijn energie kwijt kan. Het is lastig omdat er moeilijk met hem te wandelen is, maar ik hoop dat er iemand is, met kennis van bouviers, die hem dat kan bieden. Noup vindt alles leuk en leert snel.  Met een afgezette tuin waarin hij zichzelf kan uitlaten. Waar hij als gezinshond in huis mag en de nodige aandacht krijgt.
Hij is niet geschikt als terreinwaakhond die dag en nacht buiten is, daar wordt hij heel ongelukkig van, denk ik.

Plaatsingsadvies van de gedragsdeskundige:

Bij een stabiele Teef zou Noup goed passen. Zijn gedrag is angst gerelateerd, met deels gebrek aan duidelijkheid bij zijn positie in de roedel. Ik zou Noup niet bij kleine kinderen plaatsen. Niet dat ik het idee heb omdat hij kleine kinderen niet aan kan, maar meer vanwege zijn angst en daardoor mogelijk uitvalgedrag. Ook daarvan denk ik dat hij dat niet gaat vertonen bij een stabiele Teef. Ik vermoed dat frustratie de oorzaak is, zowel met de reu maar ook met de omgeving
Noup
Naam: Noup
Leeftijd/Geboortedatum: van april 2017
Geslacht: reu
Ras: Bouvier (WERKLIJN)
Stamboom: Ja
Schofthoogte: 60 cm
Leeft: binnen en buiten
Krijgt de jaarlijkse entingen: Ja
Wordt ontwormd: Nee
Er zijn HD of ED fotos gemaakt: Nee. Er zijn wel foto's van zijn rug gemaakt omdat hij voor een bouvier een vrij ronde rug heeft maar daarbij zijn geen afwijkingen geconstateerd.
Heeft chronische aandoeningen: Nee
Is gesteriliseerd / gecastreerd: Hij is chemisch gecastreerd.
Kan met kinderen tot 12 jaar: Liever niet, vanwege zijn angst en daardoor uitvalgedrag
Kan met kinderen vanaf 12 jaar: Ja
Kan alleen thuis blijven: Ja. Gaat op zijn kussen liggen en slaapt.
Kan mee in de auto: Onrustig. Gaat liggen, staan, liggen. Als het een langere rit is gaat hij uiteindelijk wel gewoon liggen en hoor je hem niet meer.
Gedrag aan de lijn: Trekt enorm. Als er verder niks te zien is en hij loopt aan een lange lijn gaat het wel goed, maar als hij een andere hond ziet gaat hij helemaal uit zijn plaat.
Kan los van de lijn: Ik durf hem zelf niet los te laten lopen omdat ik bang ben een andere hond tegen te komen. Hij luistert perfect, zolang hij geen andere hond ziet.
Kent basiscommando's Ja. Heeft met zijn eerste baas opleiding tot politiehond gedaan, maar is daar niet geschikt voor. (omdat hij niet doorbeet) en ik ga met hem naar een hondenschool.
Is zindelijk: Ja
Is waaks: Zeer waaks.
Kan in huis met:  
  Honden Ja, maar niet met een andere reu. Wij hebben zelf nog twee honden. Met de teef kan hij prima overweg, met de reu niet. Als er iemand met een hond op bezoek komt gaat dat ook prima.
Katten Ja
Andere dieren Ja
Reageert zo (buiten) op:  
Honden Fel. Aan de riem is hij dan niet te houden. Gaat flink tekeer. Toch is hij wel vriendelijk naar andere honden als hij los is.
Katten Op onze binnenkat reageert hij niet, speelt hij soms zelfs mee. Op onze buitenkat is hij erg gefixeerd want die gaat er vandoor als ze hem ziet. Tijdens het wandelen reageert hij niet echt op katten.
Vogels Reageert hij niet op.
Andere dieren Op konijnen reageert hij nauwelijks. Tegen onze paarden blaft hij soms als ik ze binnen ga zetten of ga rijden, maar hij gaat er niet achteraan als ze in de wei lopen.
Mensen / kinderen Gedrag naar kinderen : Met kinderen gaat hij prima om, vindt hij erg leuk.

Gedrag naar bekende /onbekende mensen : Hij is erg intimiderend naar bezoek als ze binnenkomen. Heel dicht erbij gaan blaffen. Als ik hem wegdoe als er bezoek komt en ik hem er daarna bij laat is er niks aan de hand. Op straat vindt hij onbekende mensen meestal niet zo interessant.
Heeft angst voor / moeite mee: Op straat met andere honden. Op de cursus gaat het in zijn vaste groep goed, als er een nieuwe hond bijkomt of een hond langs de kant staat laat hij van zich horen.
Er zijn bijt incidenten geweest:  
Er is ooit een gedragsdeskundige
of gedragstherapeut geraadpleegd
Ja, omdat hij en onze andere reu elkaar naar het leven stonden.
Het oordeel : Dat hij een BIV is, een bouvier in verwarring. Die zich binnen veilig voelt en buiten om een of andere reden onveilig.
Gedrag bij de trimmer: Prima
Gedrag bij de dierenarts: Geen bijzonderheden, gedraagt zich prima.
Aanvulling gedrag Als hij los is heeft hij iets tegen fietsers. Daar heeft hij twee keer naar gehapt. Niet doorgebeten. Als hij aan de lijn loopt boeien fietsers hem niet.
De hond vindt het leuk om: Hij vindt alles leuk wat actief is. Hij heeft een enorme energie.
Contact:

info@bouviersupporters.nl


Heeft u belangstelling voor deze hond of wilt daar meer over weten dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met:

Jantina op 06 82001851


Heeft u interesse in deze hond? Vul dan dit aanmeldformulier in.

Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
Stichting Bouviersupporters 2010 - 2022