Omschrijving door het asiel:

Saartje is een Bouvier meisje van 3 jaar oud. Ze is een ontzettend leuke hond om te zien. Helaas had ze teveel moeite met drukte in het gezin, waardoor bleek dat ze daar niet op de juiste plek zat. Saartje zoekt duidelijk een huisje zonder kinderen. En dat gaan we nu voor zoeken!

Saartje is een vriendelijke Bouvier die al veel basisregels kent. Zo is ze rustig in huis, kan ze prima beneden slapen in haar mand en is ze helemaal zindelijk. Ze kent al wat commando’s en vindt het leuk om samen met de baas iets te ondernemen. Ze is gek op voer en kan nog veel bijleren. Ze kan mee in de auto, al vindt ze dat nog een beetje spannend, en liep op wandelingen ook wel los.

Saartje heeft wel een onzeker randje en kan soms wat afwachtend zijn.  Zoals een echte Bouvier betaamd is ze waaks, en komt bezoek niet zomaar binnen. Dat karaktertrekje hoort echt bij het ras en is iets waar je als eigenaar rekening mee moet houden. Heeft u een huis waar veel mensen in en uit lopen, dan is Saartje niet de hond voor u. Ze zoekt een wat rustiger en voorspelbaarder huishouden. Begeleid haar wanneer er bezoek komt, help uw bezoek met rustig binnenkomen en vertrekken. Het beste kan Saartje dan even apart gezet worden. Neem dit serieus, Saartje kan namelijk makkelijk happen als ze iemand niet vertrouwt!

Saartje is geen stadshond! Dat is ze totaal niet gewend, en waarschijnlijk ook echt te druk voor haar. Haar waakse trekjes komen ook bovendrijven wanneer er veel gebeurt; ze probeert drukte te controleren. En dat betekent even een jogger of skater in de broek pakken om af te remmen… Helaas wordt dat niet altijd gewaardeerd! Saartje heeft hier begeleiding en management in nodig. Ze kan niet los op een plek waar veel gebeurt (fietsers/skaters/joggers/rennende kinderen etc.).

Hier in de opvang zien we Saartje als lieve en enthousiaste hond die je even moet leren kennen. Niet alle personen in de opvang zijn meteen favoriet. Vind ze je spannend, dan houdt ze afstand. Respecteer je dat niet, dan krijg je een hap… Ben je goedgekeurd, dan kan je een vrolijke opspringende bol haar verwachten! En is Saartje een vriendin voor het leven.

Volgens haar vorige baasjes is ze verder goed met andere honden, niet met katten (ook daar gaat ze achteraan), laat ze groot vee links liggen, is ze geen zwemmer, wel heel aanhankelijk en soms wat eigenwijs.

Voor Saartje zoeken we een huishouden zonder kinderen en zonder katten. Liefst een huis dat wat landelijk of rustig staat, niet midden in een dorp of stad. Saartje is gek op buiten zijn, dus een afgesloten erf of tuin zou ideaal zijn. Het zou mooi zijn als de mensen wat ervaring hebben met honden en haar waakse gedrag wat kunnen begeleiden. En in elk geval serieus nemen.

Heeft u interesse in Saartje? Dan kunt u zich aanmelden via de mail. Kopieer dan de vragen die hieronder staan, en beantwoord ze uitgebreid in een mail. De mail kunt u sturen naar info@dierenopvangdewissel.nl.

- Wat zijn uw adres/contactgegevens (graag incl. postcode en telefoonnummer)?

- Hoeveel tijd zou de hond bij alleen thuis moeten zijn (bijv. in verband met werk, nu en in de toekomst)?

- Wat is uw gezinssamenstelling (echtpaar, kinderen, alleen)?

- Wat voor woning heeft u (rijtjeshuis, 2onder1kap, tuin etc)?

- Heeft u nog meer huisdieren?

- Heeft u ervaring met honden?

- Zou u met de hond op cursus gaan?

- Wat wilt u nog meer kwijt over uw situatie\positieve punten\leuke dingen voor ons om te weten over u?

We nemen alleen volledig ingevulde aanvragen in behandeling en nemen contact op met de mensen die we selecteren. Bij heel veel aanvragen zullen we niet de mails beantwoorden die niet uitgenodigd worden, houd daarvoor de site goed in de gaten. Wanneer er bij Saartje staat dat ze gereserveerd is, dan zijn alle geselecteerde mensen al uitgenodigd, en weet u dat u helaas niet bij deze selectie zit.

Contactgegevens asiel:

Dierenopvang “De Wissel”
Kalverdijkje 76 8924 JJ Leeuwarden
T (058) 266 43 00
Telefonisch bereikbaar: ma t/m za 10.00 - 12.00 uur en 14:00-17:00 uur.
Woensdagmiddag en zondags niet telefonisch bereikbaar.
Openingstijden: ma, di, do, vrij en za van 14.00 - 17.00 uur

E-mail info@dierenopvangdewissel.nl
Geslacht teef
Ras Bouvier
Leeftijd 3 jaar
Kan bij katten nee
Kan bij honden Ja, mits sociaal
Is andere dieren gewend Onbekend
Kan bij kinderen tot 12 jaar nee
Kan bij kinderen vanaf 12 jaar nee
Gesteriliseerd / Gecastreerd nee
Speciale zorg nee
Kan alleen thuis zijn Ja, 1 dagdeel
Kan in de auto mee Ja, maar nog wel zenuwachtig, rustig opbouwen
Gedrag aan de lijn Sterk, trekt.
Kent basiscommando's Ja
Kan los lopen  
Zindelijk Ja
Waaks Ja. Waakgedrag begeleiden
   
Saartje
 
Stichting
Bouviersupporters
Bemiddelt bij het herplaatsen van Bouviers
© Stichting Bouviersupporters 2010 - 2023